Bakkerij

De deelnemers van de bakkerij zijn in staat om onder begeleiding en binnen een bepaald tijdsbestek een product te maken, van begin tot eind. In de bakkerij werken wij aan zelfstandigheid, zelfvertrouwen en samenwerking. Binnen de bakkerij wordt brood gebakken voor de lunch van de deelnemers van de Burg zelf. Voor externe klanten wordt er op bestelling gewerkt, verschillende soorten taarten en brood. Ook is er de mogelijkheid om hier een kinderfeestje te houden. Kinderen kunnen dan hun eigen taartje maken.

Wil je wat bestellen bij onze bakkerij? Voor bestellingen deze graag door bellen naar 088 430 6080.

Belevingsgerichte groepen

De Burg kent verschillende groepen die gericht zijn op beleving. De belevingsgerichte zorgvraag op alle groepen is erg breed. Niveau en leeftijd kunnen hierbij erg verschillen. Cliënten ervaren de structuur die op deze groepen geboden wordt als erg prettig. De gezellige huiselijke sfeer wordt ook gezien als meerwaarde. Binnen de groepen komen verschillende activiteiten aan bod, zoals wandelen, koken, muziek of creatief bezig zijn. Ook worden er binnen deze groepen andere werkzaamheden verricht zoals cateringwerkzaamheden of industrieel werk.

Industrieel

De industriële groep heeft een enorme drive om te werken. Iedere deelnemer heeft z’n eigen bijdrage aan een goed eindresultaat. Samen werken is hierbij erg belangrijk. Veel voorkomende werkzaamheden betreffen het inpakken van uiteenlopende items, zoals douchekapjes, scheersetjes en schoenpoets, in verschillende soorten doosjes. Daarnaast doen wij ook veel werk voor een groothandel in ijzerwaren.

Facilitair

Op het gebied van facilitaire werkzaamheden houden wij ons bezig met het voorbereiden van de pauze momenten en de huishoudelijke taken. Wij zetten samen koffie en thee, dekken de tafels en ruimen ze af. Verder verzorgen wij ook onze eigen was en wassen wij voor een plaatselijke voetbalvereniging de voetbaltenues.